Vlieland, met licht geschreven

Vlieland, met licht geschreven. Dat is de titel van het boek dat werd gemaakt door de Waalrese beeldhouwer/fotograaf Karel Zijlstra en zijn partner, Hedy van der Wal. Zij werkten samen met de bekende Vlielandse ondernemer Jan Houter, alias Jan van Vlieland aan dit project. De schoonheid van Vlieland heeft de drie samenstellers geïnspireerd tot dit heerlijke 'bladerboek' op A4-formaat met foto's, gedichten en teksten. 

Zijlstra heeft honderdtwintig foto's geselecteerd, waarbij herkenbare beelden van een waddeneiland te zien zijn. Herkenbaar, maar ook kenmerkend voor Vlieland zijn de sfeervolle impressies van de bootreis, de natuur, het dorpsleven, maar natuurlijk ook van de zee, de lucht en het strand.

Hij ging als kind vaak met zijn ouders op vakantie naar het eiland. Als volwassene heeft hij Vlieland herontdekt en hij is al jarenlang trouwe Vlieland-ganger met zijn gezin. 

De prachtige foto's worden gecombineerd met gedichten van zijn partner Hedy van der Wal. Zij is via haar man geïnfecteerd met het Vlieland-virus. Samen met hem is ze al 18 jaar vaste Vlieland-gast. Van der Wal was enkele malen prijswinnaar van gedichtenwedstrijden en heeft eerder met haar man twee bundels uitgegeven, waarbij foto's van hem en gedichten van haar werden gecombineerd: Uit beelden en Uit de tijd in beeld.

Jan Houter is als Jan van Vlieland de grote promotor van het eiland. Hij woont sinds 1951 op Vlieland en naast het zakelijk ondernemen is één van zijn grote passies de geschiedschrijving van het eiland. Al 50 jaar trompettist bij de fanfare, dorpsheraut op Koninginnedag, Goedheiligman op 5 december, zanger bij het Zeemanskoor. Een man die namens en voor zijn eiland optreedt en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.

ISBN 978-90-77747-15-5, 144 blz

26,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen