Stil verdriet

Wim Daniëls schreef over over Stil verdriet: 'Voetje voor voetje schrijft ze haar weigerachtig lichaam vooralsnog prachtig proza voor.'

 

Vandaag de dag is het taboe op psychische stoornissen nog niet geheel doorbroken, maar in de jaren 30 van de vorige eeuw bestond de term manische depressiviteit niet eens. De dagboeken van Thea Nissens vader Henri zijn voor Thea aanleiding om dit levensverhaal van iemand met psychische problemen aan papier toe te vertrouwen.

Met extreme stemmingswisselingen wandelt Henri Nissen door zijn leven. Altijd zoekend en verlangend naar hetgeen niet is. Steeds wanneer hij uit de band vliegt, komen er kinken in de kabels van zijn plannen. Op 18-jarige leeftijd verblijft Henri enige tijd in een psychiatrische kliniek. De behandeling daar is meer waarnemend dan genezend. Eenmaal getrouwd is zijn gedrag van enorme invloed op zijn vrouw en, later, op zijn kinderen.

Stil verdriet wordt verteld vanuit Henri zelf, zijn vrouw Jeanne en vanuit het perspectief dochter Thea, de schrijfster van dit ontroerende boek.

 

 178 pagina's; hard cover.

17,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen
Download
Inkijk in Stil verdriet.pdf
Adobe Acrobat document 134.3 KB