In Pursuit of the Pure Muse

Precies honderd jaar na de start van de drooglegging in de Verenigde Staten verschijnt de Engelstalige roman In Pursuit of the Pure Muse, van de in Amersfoort geboren en recent in Spanje overleden schrijver Peter Missler. Een fantastisch verhaal dat van start gaat als de twee drinkebroers Ezekiel Humphrey, schrijver van detectiveromans, en zijn kompaan Alfred Mittington op zoek gaan naar alcohol.

 

Hun zoektocht geeft ons een beeld van de wereld van de illegale drankstokerij in het Amerika van de jaren twintig. Ze krijgen te maken met corrupte apothekers, distilleerders uit Appalachen, gangsters, strijdlustige wouten, onzedelijke monniken, beledigende taxichauffeurs en weerzinwekkende drankholen. Totdat ineens alles anders wordt….

 

In Pursuit of the Pure Muse leest als een trein, maar heeft daarnaast ook een eigentijdse boodschap. De roman is een waarschuwing voor al die mensen die de wereld willen verbeteren door anderen hun wil op te leggen. “In de kern wil de militante moralist niet het leven van anderen verbeteren, maar vooral dat van zichzelf”, aldus Missler. In een tijd van polarisatie en stammenstrijd een waarschuwing tegen radicalisme en fundamentalisme.

 

Peter Missler is geboren in Amersfoort in 1959. Hij woonde onder meer in Utrecht, Parijs, Amsterdam en Granada. De laatste twintig jaar woonde hij in Brion, vlak bij Santiago de Compostela in Noordwest-Spanje. Missler sprak en schreef naast Nederlands vloeiend Engels en Spaans. Hij was belezen, erudiet en een kosmopoliet in hart en nieren. Hij schreef verschillende romans, bij voorkeur in het Engels. Vanuit de overtuiging: literatuur kent geen grenzen.

Peter Missler overleed in januari 2020 in Brion.

 

180 pagina's; paperback.

ISBN 978-90-77747-73-5

19,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen