Het Boek der Martelaren; verhalen uit de Martha-Stichting

De Martha-Stichting werd in 1883 opgericht en bood een tehuis aan wat toen nog ’onverzorgde kinderen’ heette. Dat waren voornamelijk kinderen uit straatarme gezinnen die in de overbevolkte oude buurten van de grote steden woonden.

De Martha-Stichting bood hen onderdak, voedsel en perspectief. Bijna alle meisjes werden klaargestoomd voor huishoudelijk werk en de jongens leerden een vak in de eigen werkplaatsen van de stichting. In de bijna honderd jaar die de Martha-Stichting in deze hoedanigheid bestaan heeft zijn er duizenden kinderen geweest voor wie de Martha-Stichting korte of lange tijd hun enige thuis was.

Kees Visschedijk laat in Het Boek der Martelaren vijftig oud-bewoners tussen de vijftig en zevenentachtig jaar oud aan het woord. Zij vertellen over de omstandigheden thuis die er toe geleid hebben dat ze naar een kindertehuis moesten en over de tijd die ze in dat tehuis hebben doorgebracht. De verhalen van de ’martelaren’ - zoals ze zichzelf noemen - worden afgewisseld met de verhalen van mannen en vrouwen die een aantal jaren leiding hebben gegeven aan groepen kinderen in de Martha-Stichting. 

 

HET BOEK IS TIJDELIJK NIET LEVERBAAR EN WORDT IN NOVEMBER 2020 IN EEN BEPERKTE OPLAGE HERDRUKT. U KUNT AL BESTELLEN. DE BOEKEN WORDEN GELEVERD IN DECEMBER.

Het Boek der Martelaren; verhalen uit de Martha-Stichting

25,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen
Download
Inkijkje Het Boek der Martelaren
Het Boek der Martelaren 1-13.pdf
Adobe Acrobat document 722.2 KB