Dommelsch

'Men kan water drinken in plaats van bier, maar dan is het jammer dorst te hebben', zo luidt een gevleugelde uitspraak. 

Auteur Henk Hovens wil niet zo ver gaan door te zeggen dat het beter is dorst te hebben dan ander bier dan Dommelsch te drinken, maar ver bezijden de persoonlijke waarheid zou die uitspraak niet zijn.

Daarom schreef hij dit boek op de wijze waarop hij deed: met een Dommelsche kijk op de zaak, zonder daarbij overigens de waarheid ook maar een moment geweld aan te doen.

 

U leest over de historie van de Dommelsche Bierbrouwerij die in 1744 begon - maar was dat wel zo? - over het brouwen van bieren, over het maken van limonade, over de dagen van economische hoog- en laagtij, over fusies en overnames, over technische ontwikkelingen, over het heden en de toekomst. U ziet vilten, etiketten, glazen, druppelvangers, posters, schilden, advertenties, fragmenten uit een zestig jaar oude promotiefilm en scènes uit de vele succesvolle reclamespots.

 

In uw handen krijgt u ruim 300 pagina's die een compleet beeld schetsen van die ooit kleine brouwerij in het zuidoosten van Brabant, die zich anno nu volwaardig en gerespecteerd deel mag noemen van 's werelds grootste bierbrouwer.

 

ISBN 90-804629-8-6, 328 pagina's A4-formaat, kleur, gebonden, harde omslag.

37,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen