Baby Miguel

Het verhaal van baby Miguel is de waargebeurde zoektocht van mama Lieveke de Kort met haar partner Michael om hun pasgeboren kindje te kunnen laten zien. Het is een kostbaar project, want er is 110.000 euro nodig om een riskante operatie te bekostigen. Ze start de actie ‘Help baby Miguel zien’ en in één klap staat haar leven op zijn kop. Dankzij nationale aandacht op televisie en in kranten wordt het streefbedrag gehaald. Maar dan moet de ingreep nog plaatsvinden. Er blijkt slechts één persoon te zijn die deze operatie uit kan voeren: een zesentachtigjarige arts in het noorden van Amerika. 

 

Ik kijk naar mijn kleine vriend en wieg hem zachtjes heen en weer. Ik kijk naar zijn oogjes en in de spleetjes tussen zijn wimpers zie ik wit. Door het ontbreken van het hoornvlies lijken zijn ogen op onpeilbaar diep water, waarin niets geregistreerd wordt. Hierdoor gaat een deel van de wereld aan hem voorbij. Eén klein stukje van een lichaam dat ontbreekt, maar wat in dit geval verstrekkende gevolgen heeft. Ik zou willen dat ik morgen wakker word en dat de hele wereld er hetzelfde uitziet, alleen één ding net even iets anders. Eén klein dingetje, de kleur van zijn ogen.

 

Heeft u vragen over het boek of de levering ervan, neem dan contact op met Lieveke de Kort, bereikbaar via lj129@hotmail.com

 

 224 pagina's; paperback.

Baby Miguel; zal ik mijn mama ooit zien?
22,50 €

17,50 €

  • 0,6 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen