Royston
Over het flamboyante leven van voetballer Royston Drenthe schreef Hugo Verkley een meesterlijk boek. Het werd uitgeroepen tot Staantribune voetbalboek van het jaar 2017 en genomineerd voor de Nico Scheepmaker Be ... (meer lezen)
19,95 € 9,90 €
De oogst van moeders akker
Moeder (1924) lijkt een gewone vrouw totdat ze haar verhaal vertelt. Haar nieuwsgierige kind kent hiervan hoofdstukken; niet het hele boek. Beeldend en met beleving, nu en dan ontroerend, vertelt moeder hem ook over het verborgene uit haar l ... (meer lezen)
18,95 €
In Pursuit of the Pure Muse
Precies honderd jaar na de start van de drooglegging in de Verenigde Staten verschijnt de Engelstalige roman In Pursuit of the Pure Muse, van de in Amersfoort geboren en recent in Spanje overleden schrijver Peter Missler. Een fantastisch ver ... (meer lezen)
19,50 €
Straatgeheimen (audioboek)
Waar Wijnand ook gaat, Albert volgt. 'We moeten elkaar ondersteunen. We zijn zwerfsterren. Kometen. Die ook ronddwalen in het heelal. Je hebt slakken met een huis en slakken zonder huis. Naaktslakken. Wij zijn naaktslakken.'   ... (meer lezen)
7,95 €
1Hectocolumn
Op de achterkant van het boek 1Hectocolumn schreef collega-columnist Naat (weekblad PC55) het volgende: Honderd columns van Carlo Luijten, dat is niet zomaar iets. Zijn alias is LuijtenDuidelijk en dat vat zijn schrijfsels precies samen. Hij ... (meer lezen)
14,95 €
Baby Miguel
Het verhaal van baby Miguel is de waargebeurde zoektocht van mama Lieveke de Kort met haar partner Michael om hun pasgeboren kindje te kunnen laten zien. Het is een kostbaar project, want er is 110.000 euro nodig om een riskante operatie te ... (meer lezen)
22,50 € 17,50 €
Op de valreep
Willem Olthof (pseudoniem van drs. Willem Eduard Nieuwenhuis, 1910-2011) was in een aantal opzichten een opmerkelijk man. Niet zozeer omdat hij bijna een eeuw geleden werd geboren in Djatiroto op Java in Indonesië; of omdat hij in 1928 in zi ... (meer lezen)
15,00 €
Het Boek der Martelaren; verhalen uit de Martha-St
De Martha-Stichting werd in 1883 opgericht en bood een tehuis aan wat toen nog ’onverzorgde kinderen’ heette. Dat waren voornamelijk kinderen uit straatarme gezinnen die in de overbevolkte oude buurten van de grote steden woonden. De ... (meer lezen)
25,50 €
erik, de jongen die van voetballen hield
Een tragisch ongeval rukt de elfjarige Erik weg uit het leven van Ineke en Tinus Saris en hun zoon Maikel.  Het overlijden van Erik - geschept door een auto - wordt in de krant gemeld met een klein bericht.   Een jaar later ... (meer lezen)
15,90 €
Stil verdriet
Wim Daniëls schreef over over Stil verdriet: 'Voetje voor voetje schrijft ze haar weigerachtig lichaam vooralsnog prachtig proza voor.'   Vandaag de dag is het taboe op psychische stoornissen nog niet geheel doorbroken, maar in de ... (meer lezen)
17,50 €
Dommelsch
'Men kan water drinken in plaats van bier, maar dan is het jammer dorst te hebben', zo luidt een gevleugelde uitspraak.  Auteur Henk Hovens wil niet zo ver gaan door te zeggen dat het beter is dorst te hebben dan ander bier dan Dommelsch ... (meer lezen)
37,50 €
Wielerspiegel, 125 jaar wielersport in de Kempen
Piet Gijsbers is een journalist die verslaafd is aan wielrennen. Al bijna een halve eeuw volgt hij en al dertig jaar doet hij verslag van wedstrijden in de Brabantse Kempen, onder andere voor de bladen van Kempen Pers. Hij kent iedereen in h ... (meer lezen)
29,50 €
Vlieland, met licht geschreven
Vlieland, met licht geschreven. Dat is de titel van het boek dat werd gemaakt door de Waalrese beeldhouwer/fotograaf Karel Zijlstra en zijn partner, Hedy van der Wal. Zij werkten samen met de bekende Vlielandse ondernemer Jan Houter, alias J ... (meer lezen)
26,50 €
De dood van koning Kyrië, kabouters hebben echt be
Gert Frens  (1937-2013), hoogleraar fysische chemie aan de TU Delft, was een actief deelnemer aan de kabouterclub van het Nat Lab: wetenschappers en ingenieurs uit Philips’ wereldbekende researchlaboratorium die op zoek gingen naar kabouterv ... (meer lezen)
10,00 €