de kromhout uit 1907

Het verhaal dat via vele omwegen leidt tot de realisatie van het boek begint als Frans Brokx dertien jaar is. Een ongeluk met een vishengel zorgt ervoor dat hij brildrager wordt. Zijn droom om ooit stuurman op de grote vaart te worden spat uiteen. Het belet hem niet om een grote liefde voor de zee en schepen te behouden en verder te ontwikkelen. Hij vaart veel en klust veel, aan boten welteverstaan. De meeste liefde gaat zitten in een stalen schip uit 1907 dat hij als De Zeehond koopt, maar waar hij bij

voltooiing van de restauratiewerken de originele naam De Kromhout aan

teruggeeft.

Naast de wens om het schip zo veel mogelijk terug te brengen in de originele staat, wil hij de geschiedenis ervan kennen. Wie waren de zeven eerdere eigenaren? Hoe leefden en werkten zij? Wat deden ze met De Kromhout uit 1907? Stad en land reist hij af om de historie van het schip te reconstrueren. De neerslag van zijn zoektocht is in dit boek gevat.

 

Het rijkelijk geïllustreerde boek (192 pagina's, ISBN 978-90-77747-75-9) is verkrijgbaar via de boekhandel en via de auteur via Kromhout1907@gmail.com.


MOEDER & DOCHTER

De moeder van de in Reusel geboren Cisca Castelijns wordt weduwe op 66-jarige leeftijd. Ook Cisca is 66 als haar geliefde overlijdt. In hoeverre kruisten hun levensgeschiedenissen nog meer met elkaar? En welke keuzes maakten zij, onder welke omstandigheden? Of kwam het leven zoals het kwam? Cisca ging op zoek naar de belangrijke momenten in hun levens. Die momenten laten grote verschillen zien. Maar één ding loopt als een rode draad door beide levens: de wil om er het beste van te maken. En de gedrevenheid om zelf daartoe de kracht te vinden. Die passie lag ook ten grondslag aan dit verhaal, gevat in dit boek. Zo ontstond dit 'tijdsbeeld van twee vrouwen uit de Kleine Kempen, een familiegeschiedenis', hetgeen ook de ondertitel van het boek is.

 

Voor meer informatie over het boek (230 pagina's): cisca.castelijns@iae.nl


Ivanka's love to cook boek

Zes jaar lang was Ivanka Luijten de vaste demo-kok van een supermarkt in Eersel. Wekelijks

werd aan haar gevraagd: “Wat eten we vandaag?” of “Wat zit er vandaag weer in je pannetje?”

Velen wilden na haar antwoord graag even uit Ivanka's pannetje proeven en veelal waren

klanten aangenaam verrast over het gerecht… telkens met liefde bereid. Het zorgde voor een groeiende schare aan fans en een groeiende hoeveelheid geslaagde recepten die ze na veel wikken en wegen bundelde in dit boek. Op vrijdag 22 november 2019 werd het feestelijk gepresenteerd in een bomvolle De Smis in Duizel.

 

Het boek (152 pagina's, ISBN 978-90-77747-72-8) is te koop bij de auteur via ivanka@luijtenduidelijk.nl, bij kookwinkel Van den Hurk in Eersel en bij Vershof in Bladel.


twee eeuwen beekse sporthistorie

Hein Kanters spendeerde jaren aan het schrijven van zijn verzamelwerk, waarin 200 jaar aan Hilvarenbeekse sportgeschiedenis is opgenomen. Hij behandelt elke sport die er ooit in de gemeente is beoefend, ook sporten die er niet meer zijn. Aan bod komt het hele gamma: van boogschieten tot wielrennen, van atletiek tot vissen, van tai chi tot de zeskamp.

 

Het boek (400 pagina's, ISBN 978-90-81989-52-7) verscheen tijdens de opening van de nieuwe sporthal Roodloop, in oktober 2018. Het is te koop bij boekhandel Peter Swaanen in Hilvarenbeek en café Schuttershof in Esbeek. De prijs is € 19,50. De eerste 15 pagina's van het boek zijn hier te lezen.


het is maar een fase

Voor Sophie Fleur (officieel Sophie Fleur Verbiesen-van de Ven, 'maar dat is zoveel tekst op een boek', zegt ze zelf) maakten we haar derde bundel. Zelfde stijl als haar verzamelde columns in Filosophie 1 en 2 - veel lachen, af en toe een traan - maar nu geheel gericht op alles rond het moederschap; van conceptie tot perswee, van afkolven tot bemoeizuchtige oma. 

 

Het boek (236 pagina's, ISBN 978-90-77747-67-4) kost slechts een tientje en is te koop via de de winkel van Mama Doet: http://www.mamadoet.nl/winkel 


VAN BOSSCHE BODEM (deel 1 en 2)

Bosschenaar Jos van Erp liet bij ons twee bundels met korte verhalen vormgeven en drukken. Met zijn 'Great job!' toonde hij zich tevreden over onze snelheid en het resultaat.

 

Van Bossche Bodem (deel 1 en 2, beide 116 pagina's, ISBN 978-90-77747-66-7 en 978-90-77747-70-4) zijn te koop bij de auteur via jos.van.erp327@outlook.com en via de boekhandel.


stil verdriet

In haar jeugd trok Thea Nissen zich terug van haar omgeving met een boekje in een hoekje. In 'Stil verdriet' vertelt ze over de psychische problemen van haar vader, haar gezin en hoe dit haar gevormd heeft tot wie ze nu is. Dit levensverhaal moest voor haar, ondanks of misschien dankzij haar Parkinson, aan papier worden toevertrouwd.

 

Wim Daniëls over Thea Nissen:

“Voetje voor voetje schrijft ze haar weigerachtig lichaam vooralsnog prachtig proza voor.” 

 

Het boek is te koop via de boekhandel (178 pagina's, ISBN 978-90-77747-65-0) en via onze boekwinkel.


royston

Over het flamboyante leven van voetballer Royston Drenthe schreef Hugo Verkley een meesterlijk boek. Het werd werd uitgeroepen tot Staantribune voetbalboek van het jaar 2017 en genomineerd voor de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2017. 

Wij mochten de vormgeving, de eindredactie en de druk van dit boek verzorgen.

 

Het boek is te koop via onze site (284 pagina's, ISBN 978-90-82770-90-2).