Het Boek der Martelaren; verhalen uit de Martha-St
De Martha-Stichting werd in 1883 opgericht en bood een tehuis aan wat toen nog ’onverzorgde kinderen’ heette. Dat waren voornamelijk kinderen uit straatarme gezinnen die in de overbevolkte oude buurten van de grote steden woonden. De ... (meer lezen)
26,50 € 2
Mensen rondom De Doornboom; de laatste windmolen v
Ooit stond de stenen windmolen De Doornboom, die werd gebouwd in 1857, net buiten het dorp. Thans wordt hij ingesloten door de bebouwing. Met de imposante toren van de St. Petruskerk blijft hij het meest gezichtsbepalende element van het Bra ... (meer lezen)
27,50 € 2
De dood van koning Kyrië, kabouters hebben echt be
Gert Frens  (1937-2013), hoogleraar fysische chemie aan de TU Delft, was een actief deelnemer aan de kabouterclub van het Nat Lab: wetenschappers en ingenieurs uit Philips’ wereldbekende researchlaboratorium die op zoek gingen naar kabouterv ... (meer lezen)
10,00 € 2
Wielerspiegel, 125 jaar wielersport in de Kempen
Piet Gijsbers is een journalist die verslaafd is aan wielrennen. Al bijna een halve eeuw volgt hij en al dertig jaar doet hij verslag van wedstrijden in de Brabantse Kempen, onder andere voor de bladen van Kempen Pers. Hij kent iedereen in h ... (meer lezen)
29,50 € 2
Vlieland, met licht geschreven
Vlieland, met licht geschreven. Dat is de titel van het boek dat werd gemaakt door de Waalrese beeldhouwer/fotograaf Karel Zijlstra en zijn partner, Hedy van der Wal. Zij werkten samen met de bekende Vlielandse ondernemer Jan Houter, alias J ... (meer lezen)
26,50 € 2
Dommelsch
'Men kan water drinken in plaats van bier, maar dan is het jammer dorst te hebben', zo luidt een gevleugelde uitspraak.  Auteur Henk Hovens wil niet zo ver gaan door te zeggen dat het beter is dorst te hebben dan ander bier dan Dommelsch ... (meer lezen)
37,50 € 2
erik, de jongen die van voetballen hield
Een tragisch ongeval rukt de elfjarige Erik weg uit het leven van Ineke en Tinus Saris en hun zoon Maikel.  Het overlijden van Erik - geschept door een auto - wordt in de krant gemeld met een klein bericht.   Een jaar later ... (meer lezen)
15,90 € 2